Blog


A cellulóz szigetelés és a tűzveszély tévhite

„Lehet, hogy a cellulóz hőszigetelő tulajdonoságai kiválóak, de a papír az csak papír marad, és hát a papír ég. Tehát a cellulóz szigetelés tűveszélyes.” Így szólhat a téves következtetés, ami egyeseket még mindig meggátolhat abban, hogy kihasználjuk a környezetbarát és maximálisan hatékony szigetelőanyag előnyeit – pusztán a téves információk meggyőző erejénél fogva.

Ezért itt az idő, hogy végre megvizsgáljuk és megcáfoljuk a cellulóz szigetelés tűzveszélyességének mítoszát!

A cellulóz szigetelés nem egyszerű papír!

– így hangzik simán az a mondat, amit alaposan meg kell jegyeznünk ahhoz, hogy számot vessünk a fentebb idézett éghetőségi tévkövetkeztetéssel.

A Climatizer Plust úgy alakították ki magas minőségű hőszigetelő anyagként 40 évvel ezelőtt a fagyos Kanadában, hogy környezetbarát eredete mellett biztonságos védelmet nyújtson a tűz fenyegetése ellen.

Ez a cellulóz szigetelés nem mérgező tűzgátló és tűzálló összetevők hozzáadásával készül, hogy az Ön otthona biztonságban legyen. Az újrahasznosított papírból származó cellulózrostokat – ami persze máris nem ugyanaz, mint az egyszerű papír – az őrlőmalomban speciális eljárásokkal kezelik, melyek hőszigetelő tulajdonságait megőrzik, sőt meg is növelik, ugyanakkor eredményesen hatnak a papír gyenge pontja, az éghetősége ellen.

Így Ön a cellulóz szigetelés tulajdonságainak legjavát kapja, a lehetséges hátrány kiküszöbölésével.

Nem hivatalos, csupán anekdotaszerű bizonyíték, de igaz a történet: volt már olyan eset, hogy a ház leégett, és csupán a cellulóz szigetelés maradt meg.

Valójában tehát még a legrosszabb esetben is jobban jár a cellulóz szigeteléssel, mint versenytársaival, hiszen az égést nem fokozzák!

Ha már a veszélyekkel való őszinte számvetésnél tartunk: teljes körű tesztelések kimutatták, hogy a Climatizer Plus cellulóz szigetelés gyártása során alkalmazott eljárás hatékonyan lassítja a tűz terjedését, veszélyes gőzök kibocsátása nélkül segít korlátozni a teljes kárt, sőt több idő marad a menekülésre is tűz esetén.

Távol a tűzveszélyességtől, a cellulóz szigetelés alighanem az egyetlen építőanyag lesz otthonában, ami lelassítja a tűz terjedését. Tűzvédelmi szempontból tehát a cellulóz szigetelés az egyik legbiztonságosabb építési anyagnak számít a piacon.

Kérje díjmentes helyszíni konzultációnkat, hogy jobban megismerje a korszerű és biztonságos megoldást, a cellulóz szigetelést!


Cellulóz szigetelés