Blog


A cellulóz szigetelés hátrányai: tények és tévhitek

Viszonylag egyszerű tisztázni a félreértést, mert a tévedés egyetlen ősforrása azonosítható abban, ahogyan rendszerint terítékre kerülnek a cellulóz szigetelés hátrányai. Miről van szó?

A cellulóz tudvalévően a papír alapanyaga is, a papír pedig mindannyiunk tapasztalata szerint gyúlékony.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Ahogyan nem mind arany, ami fénylik, és nem minden igaz, ami írva van valahol – hát ugyanúgy az se mind gyúlékony, ami cellulóz!

A cellulóz szigetelés hátrányai csupán állítólagosak

A megnyugtató válasz részben magában a problémafelvetésben benne rejlik: a Climatizer esetében ugyanis nem egyszerű cellulózról („papírról”), hanem korszerű cellulóz szigetelésről van szó, amihez nem toxikus vegyi kezelés járul hozzá az előállítási folyamat során.

Ennek köszönhetően akár egyenesen tűzgátló anyagként is beszélhetnénk a cellulózról, hiszen igen magas hőmérsékleten olvad, és a szigetelőanyag előállítói által biztosított vegyi feldolgozás során hozzáadott anyagok elnyelik az égés alapfeltételét jelentő oxigént abban a feltételes esetben, ha tűzeset keletkezik.

Az újrahasznosított papír, amit a cellulóz szigetelés gyártásához felhasználnak, nem csupán tűz, hanem penész és rágcsálók elleni védelemmel is kiegészül, mielőtt alkalmazásra kerülne.

Ezt alátámasztja az is, hogy az általunk forgalmazott cellulóz szigetelőanyag az összes független tűzvédelmi tanúsítványnak birtokában van. A honlapunkon megtalálható tanúsítványok hivatalos garanciát jelentenek arra, hogy a Climatizer megfelel a tűzvédelmi előírásoknak, és emellett a cellulóz által nyújtott természetes szigetelőhatás előnyeit nyújtja.

Ezen előnyök között kiemelt helyen szerepel a kimagasló hangszigetelés, hiszen a cellulóz vegyileg kezelt, sűrű rostjai eltömítik a zavaró hangokat átengedő réseket, és ugyanolyan hatékonyak a zavaró hangok, mint az elillanó hő megakadályozását illetően.

A zöld és környezetbarát megoldások korában a Climatizer azért is érdemel figyelmet, mert ha mellette dönt, eleget tesz a passzívház minősítés követelményeinek, és nem kell kompromisszumot kötnie a biztonság terén sem.

Energiahatékonyságának köszönhetően a megoldás, és nem a probléma része a fosszilis erőforrások kimerülése és a klímaváltozás jelenségeinek a szempontjából is – ami még abban az esetben is nyereséget jelent, ha valaki elsősorban vagy „csupán” a saját pénztárcáját, családi költségvetését tartja szem előtt.

Olvasson itt a további előnyökről és arról, hogy miért nem reálisak a cellulóz szigetelés hátrányai!

https://climatizer-compri.hu/cellulozcellulozszigeteles
hatranyok