Blog


Senki sem szeret arra ébredni, hogy fázik. Bizonyosan tapasztalta már egy-egy hűvösebb reggelen, hogy a nem túl kellemes, alacsony szobai hőmérséklet ellenére a takaró alatt biztosítani lehet a megfelelő alvásminőséget. Ennek oka, hogy az emberi test hőt bocsát ki magából, ami természetesen ahhoz nem elég, hogy a szobát felfűtse, ahhoz azonban igen, hogy a takaró alatti légréteget felmelegítse. A takaró pedig tulajdonképpen hőszigetelőként működik, hiszen felfogja a kibocsátott hő jelentős részét. Ugyanezt lehet elérni a családi házak hőszigetelésével. A falak és födém szigetelésével, tulajdonképpen egy takaró kerül a házra, ami benntartja a fűtésből eredő meleg levegőt.

Nyáron, ha csak egy lepedő helyettesíti a takarót, reggelente lehetséges fázás érzet, ami egy takaró esetén nem lenne. Ennek oka, hogy a különböző textíliák és vastagságuk meghatározzák a hőáteresztő képességet. Ugyanígy működik ez a hőszigetelő anyagoknál is. Minél vastagabb födémszigetelést alkalmaznak egy családi háznál, annál kevésbé engedi át a felfelé szálló meleg levegőt a födém.

Érdemes tehát erősebb hőszigetelési vastagságot választani a födémszigetelésre, mert bár költségesebbé teszi a kivitelezést, magasabb költségmegtakarítást eredményezhet a fűtési számlában. Ha vastagabb a takaró, jóval kevesebb hőt enged át. Takarja be házát Ön is Climatizer Plus-szal!


Födém takarója